Via het online Belgische veilingplatform Vavato kan er geboden worden op pallets met retourzendingen van Amazon. De kopers ewten echter niet wat ze precies kopen.  Ondanks de onzekerheid - producten kunnen "gebruikt", "defect" of "incompleet" zijn - is er flinke belangstelling, met biedingen tot 240 euro.

De trend speelt in op de vele retourzendingen binnen e-commerce. Bedrijven zoals BuyBay en JouwTech kopen artikelen op en verkopen ze door, waarbij ze benadrukken dat dit zowel economisch als ecologisch voordelig is. JouwTech biedt deze retourzendingen aan als verrassingspalletten, die voor handelaren en consumenten zowel lucratief als entertainend kunnen zijn.

Uit diverse 'Unboxing' video's blijkt dat het kopen van zo'n pallet vaak een gok is. Succesverhalen bestaan, zoals een pallet dat voor $525 gekocht werd en $6.500 waard bleek, maar teleurstellingen zijn ook geen uitzondering. JouwTech benadrukt dat de waarde van de palletten sterk kan variëren, wat deze veilingen tot een spannende maar risicovolle onderneming maakt.