Een nieuw hoogbouwmagazijn, een langere transportband en een aanzienlijk grotere verwerkingscapaciteit - Arvato Supply Chain Solutions heeft de uitbreiding van zijn distributiecentrum in Stryków, Polen, met succes voltooid. De internationaal opererende e-commerce dienstverlener beheert vanuit deze vestiging de online activiteiten van het merk H&M in Oost-Europa. 

Als onderdeel van de uitbreiding werd het vloeroppervlak met nog eens 15.000 m² vergroot tot een nieuw totaal van 55.000 m². Er is nu een totale opslagruimte van 75.000 m² beschikbaar, die zich over twee verdiepingen uitstrekt. Het hoogbouwmagazijn in de nieuwe hal biedt plaats aan 240.000 pakketten en de totale opslagcapaciteit bedraagt nu ongeveer 420.000 pakketten. Om de dozen uit de rekken, die 8,7 meter hoge rekken omvatten, te pakken, zijn zelfrijdende reachtrucks nodig. Deze bewegen zich langs een 4.400 meter lange inductiebaan door het hoogbouwmagazijn.

Dankzij de uitbreiding van het distributiecentrum zal het verwerkingsvolume met 30 procent toenemen. "Met de uitbreiding van het distributiecentrum en de samenwerking met Arvato Supply Chain Solutions als strategische partner - die we eind vorig jaar verlengden - zijn de logistieke fundamenten gelegd om de toekomstige vraag te ondersteunen," zei Michael Schulz, Regionaal Logistiek Manager Oost-Europa van de H&M Groep, tijdens de ingebruikname van de extra ruimte.