De bouw van het tweede duurzame distributiecentrum van Alliance Healthcare in Veghel, dat de distributie van farmaceutische producten en medische hulpmiddelen naar apotheken moet moderniseren, ligt op schema. Het distributiecentrum zal zoals gepland in juni 2024 operationeel zijn.

Als een van de vooraanstaande distributeurs in Europa, heeft Alliance Healthcare een groot bereik. Het bedient jaarlijks meer dan 115.000 gezondheidsinstellingen, waaronder apotheken, dokterspraktijken, zorgcentra en ziekenhuizen. Dit wordt mogelijk gemaakt door hun omvangrijke distributienetwerk, dat bestaat uit 300 distributiepunten verspreid over 11 landen. De expertise van Alliance Healthcare ligt in het leveren van een breed scala aan farmaceutische en zelfzorgproducten, waarmee het een sleutelrol vervult in de Europese gezondheidszorgsector.

De buitenkant van het distributiecentrum is bijna voltooid, inclusief het laad- en losperron dat essentieel is voor de efficiënte afhandeling van goederen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de bestrating rondom het gebouw. Het zwaartepunt van de werkzaamheden bevindt zich momenteel in het pand.

Alliance Healthcare zet sterk in op automatisering en intelligente oplossingen om de efficiëntie en kwaliteit van hun dienstverlening in de gehele distributieketen te verbeteren. Dit strekt zich uit van de fabrikant tot aan de patiënt. In het distributiecentrum worden momenteel geavanceerde productielijnen opgebouwd. Zo is het A-frame, bedoeld voor de logistieke verwerking van veelgevraagde producten, bijna klaar. Ook het frame voor de shuttle, een voorraadrobot voor andere producten, is bijna afgerond. Daarnaast wordt er gewerkt aan de opbouw van de Central Filling productielijn.

De voltooiing van de logistieke infrastructuur, waaronder rollenbanen, ontstapelaars, omsnoeringsmachines en pickstations, is een andere belangrijke mijlpaal. De volgende stap in het project is de verdere afbouw en het technisch operationeel maken van de installaties, gevolgd door het testen van alle systemen.