Heylen Warehouses heeft een huurovereenkomst met BTS Logistics ondertekend. BTS Logistics zal 24.000 vierkante meter opslagruimte huren op het grootschalige logistieke en industriële terrein "South Holland Inland Port Puttershoek" (SHIPP) in de gemeente Hoeksche Waard, tussen Dordrecht en Rotterdam.

"Het magazijn zal worden gebruikt voor logistieke en fulfilment activiteiten", zegt Michael de Rouw, CEO van BTS Logistics. "Dit is een uitbreiding van onze huidige warehousing activiteiten die in totaal 86.000 m2 bedragen na oplevering van Puttershoek. We zullen de nieuw te bouwen binnenvaartterminal gebruiken voor het merendeel van onze inkomende en uitgaande containers in overeenstemming met ons milieubeleid."

Heylen Warehouses zet in op duurzaamheid en diversiteit in haar ontwikkelingen. De Puttershoek campus is ontworpen als een groene campus, met milieuvriendelijke kenmerken en praktijken om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. De bouw zal bijvoorbeeld volledig gasvrij zijn en het project is op weg om een BREEAM Very Good certificering te krijgen. Bovendien wordt het dak bedekt met zonnepanelen en sluiten groene gevels naadloos aan bij de gebouwen en de omgeving.