PostNL heeft vandaag nieuwe tarieven voor 2024 aangekondigd. De postbezorger met een omzet van 3,1 miljard euro in 2022 heeft een prijsstijging aangekondigd voor het versturen van brieven, zowel binnen Nederland als internationaal.

Vanaf 1 januari 2024 kost een postzegel voor brieven in Nederland € 1,09, een stijging ten opzichte van de huidige prijs van € 1,01. Ook de tarieven voor brieven naar het buitenland zien een stijging: van € 1,65 naar € 1,75.

Bob van Ierland, directeur Mail bij PostNL, benadrukt de uitdagingen van de huidige postmarkt: "De hoeveelheid post blijft dalen. En ook al is er minder post, we legen elke werkdag nog altijd zo'n 11.000 straatbrievenbussen en we lopen en fietsen nog steeds elke dag door elke straat in Nederland. Om de post voor klanten betaalbaar te houden, passen we ons postbedrijf telkens weer aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. De verhoging van de posttarieven is nodig om de post bereikbaar en betrouwbaar te houden."

Hoewel er stijgingen zijn in de tarieven voor brieven, blijft de prijs voor het online frankeren van een binnenlands pakket ongewijzigd op € 6,95. Bij PostNL-punten zal dit tarief stijgen van € 7,65 naar € 7,95.

Voor de feestdagen heeft PostNL de tarieven voor de decemberzegel van 2023 bekendgemaakt. Deze zullen € 0,96 per stuk kosten, met een vel van 20 zegels geprijsd op € 19,20. Deze zegels zijn vanaf 13 november beschikbaar voor aankoop.

Voor een volledig overzicht van alle tarieven en diensten, kunnen klanten vanaf half oktober terecht op de PostNL-website. Met hun sterke focus op kwaliteit en duurzaamheid, blijft PostNL zich inzetten voor een betrouwbare en efficiënte post- en pakketbezorging in de Benelux.