Op het businesspark Hogeweide in Geldermalsen is de start gevierd van de bouw van een nieuw distributiecentrum voor Picnic, de online supermarkt. Intospace neemt de ontwikkeling voor haar rekening, terwijl Aannemingsbedrijf Wouters Schijndel de bouw zal verzorgen.

Met een grootte van ongeveer 33.000 m2, heeft Picnic voor Geldermalsen gekozen om haar grootste Fruits & Vegetables Distribution Center te huisvesten. Het centrum wordt in 2024 in gebruik genomen en zal een samenwerking zien tussen Picnic en diverse groente- en fruitleveranciers.

Bij het slaan van de eerste paal waren Raymond Cohen van Picnic en Jacoline Hartman, wethouder van de gemeente West Betuwe, aanwezig. Tijdens dit moment gaf Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic, een toespraak over de significante betekenis van dit nieuwe distributiecentrum. Hij sprak: “Wij realiseren hier een duurzaam distributiecentrum op een centrale, strategische locatie, waardoor we onze groenten en fruit operatie kunnen optimaliseren. Samen met onze partners en leveranciers kunnen we met dit distributiecentrum innoveren en onze klanten van een nog betere kwaliteit groente en fruit voorzien. De samenwerking met Intospace en Aannemingsbedrijf Wouters Schijndel is een belangrijk element om tot zo’n mooi project te komen”.

Picnic, die inmiddels levert in Nederland, Duitsland en Frankrijk, onderscheidt zich door haar groene aanpak: ze leveren uitsluitend aan huis met hun 100% elektrische voertuigen.

Wat het design van het distributiecentrum betreft, het belooft een modern en duurzaam gebouw te worden. Met een streefcertificering van BREEAM 2020 'Excellent', wordt er extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Het pand is een samenwerkingsproject tussen Intospace en Archifit, waarbij ze innovatieve elementen zoals circulair staal zullen integreren.