Cycloon, de duurzame en sociale logistieke bezorgdienst heeft de overeenkomst met Bikeshift, het recruitmentplatform voor fietskoeriers verlengd tot en met eind 2024. Bikeshift is daarmee preferred supplier voor Cycloon om nieuwe fietskoeriers voor heel Nederland te werven. Cycloon wil haar groei versnellen en zet daarbij nog meer in op ‘groen en sociaal’.

Cycloon, sinds juli dit jaar 100% onderdeel van Bol.com, verstuurt met haar landelijke netwerk van fietskoeriers en postbezorgers voor duizenden klanten post en pakketten door heel Nederland. De levering met vrachtfietsen is uitstootvrij en houdt woonwijken leefbaar en veilig. Bij Cycloon werken honderden collega’s met een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Bikeshift werken al onze fietskoeriers in loondienst en voeren ze taken uit voor één of meerdere klanten. Ze hebben de vrijheid om zelf te bepalen hoeveel en wanneer ze werken. Bovendien zijn ze volledig verzekerd, worden alle werknemers- en volksverzekeringspremies zoals WIA en WW correct afgedragen, en ontvangen ze wekelijks een eerlijke en tijdige betaling. 

Groei Cycloon

Eva van de Kamp – Koster is HR-directeur bij Cycloon geeft aan dat Bikeshift een belangrijke rol speelt bij de groei van Cycloon: “Hoe mooi is het, om van fietsen je werk te maken? Of dat nou als bijbaan naast je studie is of als vaste baan: als fietskoerier ben je altijd buiten en in beweging. Een fantastische job dus! Bij Cycloon zijn we altijd op zoek naar enthousiaste fietskoeriers, in heel Nederland. Het team van Bikeshift neemt ons heel veel werk uit handen en speelt zo een belangrijke rol in onze groei. We zijn dan ook enorm blij met deze verlenging van onze samenwerking."

Bikeshift preferred supplier

Bikeshift is een voorloper op het gebied van het aantrekken en opleiden van fietskoeriers. Voor verschillende opdrachtgevers in de retail, food of logistiek werken Bikeshift fietskoeriers flexibel naast hun studie of andere baan. Bikeshift regelt verschillende zaken voor Cycloon: werving en selectie van nieuwe fietskoeriers via whatsapp videocalls, loonbetaling en verzekering en het organiseren van een deel van de personeelsplanningen. Cycloon kan daardoor doen waar ze goed in zijn; pakketten op een sociale en duurzame manier bezorgen.

Lodewijk van Nooten, founder van Bikeshift is blij met de verlenging van de overeenkomst met Cycloon: “Wij geloven in de kracht van snelle en duurzame logistieke oplossingen. Vanaf begin 2025 willen veel gemeenten in binnensteden alleen nog uitstoot vrije bezorgdiensten toelaten. Fietskoeriers op e-bikes of e-vrachtfietsen zijn per definitie CO2 neutraal en daarmee de toekomst voor de last-mile-delivery. Uit de verlenging van de overeenkomst met Bikeshift om fietskoeriers te werven spreekt zowel vertrouwen als ambitie uit. We voelen ons partner van Cycloon en gaan hard aan het werk om de vloot van Cycloon-fietskoeriers uit te breiden in heel Nederland.”