HIH Invest Real Estate (HIH Invest) heeft een logistieke projectontwikkeling in Zwolle verworven van Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello B.V. DKL Equipment zal de enige huurder zijn van het ruim 23.000 m2 grote distributiecentrum.

De bouw van het pakhuis aan de Oldenburgstraat op het industrieterrein Hessenpoort begint in maart en moet in december 2023 klaar zijn. Op een terrein van 34.000 vierkante meter komt 19.473 vierkante meter magazijnruimte, 2.728 vierkante meter mezzanineruimte en 808 vierkante meter kantoor- en sociale ruimte. Daarnaast zijn er 24 vrachtwagen- en 140 autoparkeerplaatsen, waarvan er 22 worden uitgerust met e-laadstations. Op het dak is een fotovoltaïsch systeem van 5.000 vierkante meter gepland om in de elektriciteitsbehoefte van het pand te voorzien. Het systeem kan zo nodig worden uitgebreid.

Het logistieke bedrijf DKL Equipment B.V., een dochteronderneming van De Klok Logistics, is al bevestigd als enige huurder van het pand en breidt daarmee zijn vestigingen uit tot vijf steden in Nederland. "We zien onszelf ook goed gepositioneerd voor de periode na het einde van het huurcontract. Omdat het pand flexibele leveringsmogelijkheden heeft en in twee zaaldelen verdeeld kan worden, is de bruikbaarheid voor derden zeer goed. We streven naar een BREEAM Very Good certificering voor het energiezuinige pand," legt Maximilian Tappert, Hoofd Transactiebeheer Logistiek bij HIH Invest, uit.

Andreas Strey, Co-Head of Fund Management en Head of Logistics bij HIH Invest: "Door de aansluiting op de corridor A28 - A37 is Zwolle een stad met een eersteklas verbinding tussen de belangrijkste Europese havens en de economische centra in het binnenland van Europa. Zwolle heeft momenteel een leegstand van één procent voor logistieke ruimte. Het bedrijventerrein Hessenpoort is aangesloten op de A28 en ligt dicht bij zowel de haven van Zwolle als de binnenstad."

De juridische due diligence (DD) werd uitgevoerd door DLA Piper Nederland N.V., de fiscale due diligence door Meijburg & Co B.V. (KPMG) en de technische due diligence door Cushman & Wakefield Netherlands BV. Cushman & Wakefield Netherlands BV was ook betrokken als makelaar voor HIH Invest, terwijl CBRE optrad voor de verkopende partij.

"We zien onszelf ook goed gepositioneerd voor de periode na het einde van het huurcontract. Omdat het pand flexibele leveringsmogelijkheden heeft en in twee zaaldelen verdeeld kan worden, is de bruikbaarheid voor derden zeer goed. We streven naar een BREEAM Very Good certificering voor het energiezuinige pand." Maximilian Tappert, Hoofd Transactiebeheer Logistiek, HIH Invest Real Estate.

"Door de aansluiting op de corridor A28 - A37 is Zwolle een stad met een eersteklas verbinding tussen de belangrijkste Europese havens en de economische centra in het binnenland van Europa. Zwolle heeft momenteel een leegstand van één procent voor logistieke ruimte. Het bedrijventerrein Hessenpoort is direct aangesloten op de A28 en ligt dicht bij zowel de haven van Zwolle als de binnenstad." Andreas Strey, Co-Hoofd Fondsbeheer en Hoofd Logistiek Fondsbeheer, HIH Invest Real Estate.