De eerste leveranciers hebben goederen afgeleverd op het 46.000 m2 tellende nieuwe PLUS distributiecentrum in Oss. De komende weken wordt dit DC verder bevoorraad en eind maart wordt het in gebruik genomen.

Rowell Versleijen, directeur Supply Chain bij PLUS: "Na jarenlange voorbereiding is dit een geweldige stap naar de meest efficiente en duurzame supply chain voor PLUS. Het is prachtig om te zien hoe de machine nu draait en we op weg zijn richting het beleveren van de eerste winkel vanuit DC Oss."

Het nieuwe distributiecentrum biedt ruimte aan circa 12.000 verschillende producten. Dit betreft het complete assortiment aan houdbare producten van PLUS. De komende tijd staat in het teken van het opbouwen van de voorraad. Eind maart ontvangen de eerste winkels hun leveringen vanuit DC Oss. Op termijn neemt DC Oss alle activiteiten over van de vier bestaande PLUS distributiecentra.

Het distributiecentrum op industriegebied Vorstengrafdonk staat op 9,3 hectare (19 voetbalvelden) en is 46.000 m2 groot. Het pand heeft 92 laad- en losdeuren en een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan het creeren van een prettige werkomgeving. Zo zijn fysiek zware processen gemechaniseerd, is er in alle ruimtes daglicht en zijn aanpassingen in de akoestiek gedaan om geluid zoveel mogelijk te dempen.

In juni 2020 is Bouwbedrijf Van de Ven gestart met de bouw. Mechanisatiepartner Witron heeft in 2021 en 2022 de volledige mechanisatie gebouwd.

Er wordt gebouwd volgens de BREEAM-methodiek en daarbij getoetst op negen duurzaamheidsaspecten. Keuzes in duurzaamheid zijn onder andere terug te zien in materiaalgebruik, waterhuishouding en warmteterugwinning. Zo liggen er maar liefst ruim 11.000 zonnepanelen op het dak. Mede hierdoor heeft het pand de hoogste BREEAM ontwerpcertificaat: BREEAM Outstanding.