BlueRock TMS, een wereldwijd actieve leverancier van transport management systemen (TMS), heeft een meerderheidsbelang genomen in de Nederlandse TMS-leverancier VOICT. Door de krachtenbundeling krijgt BlueRock TMS toegang tot de expertise van VOICT op het gebied van last mile-distributie in e-commerce en farmacie.

De acquisitie van VOICT is de eerste stap in de uitvoering van de internationale buy-and-build-strategie van BlueRock TMS. Het bedrijf heeft de ambitie om een toonaangevend ecosysteem van cloud-gebaseerde TMS-oplossingen te bouwen voor bedrijven over de hele wereld. VOICT krijgt met de acquisitie door BlueRock TMS toegang tot de kennis en knowhow die nodig is om de groeikansen buiten Nederland te verzilveren. Wouter Lammerse, CEO van BlueRock TMS, en Gert van Oel, CEO en oprichter van VOICT, zijn enthousiast over hun samenwerking omdat beide bedrijven volledig complementair aan elkaar zijn. 

VOICT blijft voorlopig onder leiding van Van Oel opereren onder haar eigen naam. Het komende jaar zullen beide bedrijven samenwerken aan het stapsgewijs integreren van hun producten en organisaties. Op termijn zullen beide bedrijven samengaan onder de naam BlueRock TMS.