Bas Janssen is met ingang van heden de nieuwe Managing Director van Amacom, een distributie- en fulfilmentpartner in consumentenelektronica. Janssen neemt hiermee het stokje over van medeoprichters Dick Engels die na 23 jaar vertrekt bij Amacom.

Janssen (43) heeft gedurende de afgelopen vijftien jaar brede ervaring opgedaan op het gebied van financieel en algemeen management. Sinds 2017 was hij actief voor ALSO, een van de toon-aangevende technologieleveranciers voor de ICT-industrie, momenteel actief in 28 Europese landen. ALSO levert hardware, software en IT-diensten van meer dan 700 vendors aan meer dan 120.000 resellers. Bas Janssen heeft binnen ALSO diverse functies op directieniveau bekleed (o.a. Managing Director ALSO Nederland) en was in de laatste periode voor zijn overstap naar Amacom actief als Managing Director van ALSO Belgium. In de periode voor ALSO heeft hij onder meer gewerkt voor KPMG, FrieslandCampina en Sherwin-Williams.

Bas Janssen kijkt er naar uit om zijn kennis en ervaring bij Amacom in de praktijk te brengen en om voort te borduren op het stevige fundament dat Amacom in de afgelopen jaren heeft gelegd: “Ik ben enorm vereerd om als Managing Director van Amacom, Megami, Gezamenlijk Voordeel en Exertis Pro AV actief te zijn. De afgelopen jaren heeft Amacom, onder de vleugels van moederbedrijf DCC/Exertis, succesvol de transformatie doorgemaakt van familiebedrijf tot gevestigde internationale speler. Ik kijk er naar uit om de aankomende jaren samen met het team en alle betrokken stakeholders vanuit deze sterke basis verdere groei te realiseren en nieuwe successen te behalen!”

Dick Engels over de aanstelling van Bas Janssen: “Ik wil Bas ook via deze weg graag van harte feliciteren met zijn overstap naar Amacom. Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn kennis en ervaring de juiste persoon is om Amacom de komende jaren verder uit te bouwen en wil hem veel succes toewensen in zijn nieuwe functie. Ik zie de toekomst van Amacom als bedrijf én de samenwerking met de vele gewaardeerde stakeholders met heel veel vertrouwen tegemoet!”

Opgericht in 1999 als familiebedrijf is Amacom inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste distributie- en fulfilmentpartners op het gebied van consumentenelektronica in de Benelux. Amacom beschikt over een eigen ‘paarse bezorgdienst’ en biedt met de dagelijkse inkoop, verkoop, distributie en fulfilment van producten een totaaloplossing voor leveranciers, e-tailers, retailers en B2B-kanalen. Of het nu gaat om ondersteuning op het gebied van sales, same day delivery, dropshipment of loyalty, bij Amacom gaan ze dagelijks met veel passie voor de volledige ontzorging van hun partners. Amacom wordt hierbij ondersteund door de succesvolle business units Megami, Gezamenlijk Voordeel, Quecom en Exertis Pro AV.