Rhenus Warehousing Solutions Nederland en het Nederlandse Ministerie van Defensie hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van een logistiek centrum in Soesterberg. Het 37.800 vierkante meter grote gebouw zal voorzien zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatisering voor flexibele opslag en afhandeling van defensiematerieel.

Om de logistieke operaties voor systemen op het land beter te ondersteunen, is een gecentraliseerd logistiek centrum nodig op het terrein van de militaire kazerne Kamp Soesterberg. Het nieuwe Logistiek Centrum Soesterberg (LCS) wordt gebouwd om deze rol te vervullen. Het LCS zal worden ingericht om het logistieke concept van het Nederlandse Ministerie van Defensie optimaal te ondersteunen en de prestaties verder te verbeteren. Bovendien zal het logistiek centrum qua opslagcapaciteit en bedrijfsvoering zeer aanpasbaar en flexibel zijn om in te spelen op de huidige snelle politieke veranderingen wereldwijd en de bijbehorende ambities van de krijgsmacht.

Voor de bouw koos Defensie voor een samenwerking met Rhenus voor het ontwerpen, bouwen, onderhouden, gezamenlijk exploiteren en ontwikkelen van het gebouw, de logistieke voorzieningen en de omliggende buitenruimte.

Volgens de huidige planning begint de bouw in het eerste kwartaal van 2024 en wordt de locatie in het tweede kwartaal van 2025 in gebruik genomen.