Otto Group breidt haar logistieke capaciteiten uit en opent een nieuw verzendcentrum in het Poolse Iłowa. Het gaat om het eerste compleet nieuwe distributiecentrum van Otto buiten Duitsland en wordt beheerd door Hermes Fulfilment.

Tot nu toe was de logistiek van Otto voornamelijk gericht op Duitsland, waar meerdere locaties worden beheerd. Het grootste logistieke centrum bevindt zich in Haldensleben, Saksen-Anhalt, en een ander centrum wordt deze zomer geopend in Altenkunstadt, Opper-Franken. Ook in Tsjechië en Zwitserland zijn al verzendcentra gevestigd.

Michael Otto, voorzitter van de raad van commissarissen van de Otto Group, benadrukt in een interview met Focus de centrale ligging van Polen als een doorslaggevend voordeel: "Polen ligt voor een Europees bedrijf als het onze zeer centraal. Vooral kunnen we vanuit Iłowa grote delen van Duitsland al de dag na de bestelling leveren." De steun van de politiek en het bestuur in Polen heeft aanzienlijk bijgedragen aan de snelle realisatie van het project.

Het nieuwe terrein in Iłowa beslaat 260.000 vierkante meter en herbergt negen hallen met een totale oppervlakte van 118.000 vierkante meter. Tot 1.900 medewerkers zullen daar in de toekomst goederen opslaan, samenstellen en naar Duitsland verzenden. De bedrijfsstart staat gepland voor dit najaar.