Om de capaciteit van haar luchtvrachtafhandeling te vergroten heeft KWE Benelux, een dochteronderneming van Kintetsu World Express, Inc., de bouw van een nieuw luchtvrachtcargo-centrum op Schiphol aangekondigd. De opening van het centrum staat gepland voor december 2024.

Het nieuwe terminalgebouw, gelegen in het vrachtgebied van Schiphol Airport, dichtbij de luchtvaartcargo-faciliteiten, zal beginnen met het in-house samenstellen en demonteren van Unit Load Devices (ULD's) voor luchtvrachtconsolidatie. Dit stelt KWE in staat een breed scala aan goederen te op te slaan. Bovendien zal de terminal een GDP-gecertificeerde temperatuurgecontroleerde faciliteit bevatten voor medische benodigdheden en farmaceutische producten, en zal het TAPA-gecertificeerd zijn om de beveiliging van klantengoederen te waarborgen.

De huidige logistieke operaties van KWE in Warehouse 2 op het industrieterrein Westpoort worden samengevoegd in Warehouse 1 en het nieuwe CFS, wat een efficiëntieslag in de operaties zal opleveren.

Het ontwerp van het nieuwe magazijn houdt rekening met duurzaamheid en energie-efficiëntie. Het zal gebouwd worden met hout en Xcarb™ staal en is uitgerust met zonnepanelen op het dak. Na voltooiing zal het gebouw een BREEAM® Excellent certificering krijgen.

"Door de vrachtafhandeling te starten in onze eigen terminal, streven we ernaar onze luchtimport- en exportactiviteiten uit te breiden, onze aanwezigheid in Europa te versterken en het vrachtvolume tussen Europa, Azië en Amerika te verhogen," zei een woordvoerder van KWE Benelux.