Dura Vermeer Bouw Hengelo heeft plannen aangekondigd voor een nieuwe uitbreidingslocatie op Westermaat de Veldkamp, gelegen op de grens van Hengelo en Borne. De nieuwe faciliteit zal verschillende bedrijfsonderdelen samenbrengen waaronder Service, Nazorg & Beheer en een productielocatie voor conceptuele woningbouw en kleine utilitaire bouwopgaven.

De samenwerking met partners zoals InvestX, Boers & Lem en Pr8 Architecten leidt tot de creatie van een duurzame en geïntegreerde werkomgeving. Het bouwproject zal worden gerealiseerd door BWS Bouw uit Borne. "Door de samenvoeging van verschillende disciplines creëren we een regionale hub om onze opdrachtgevers optimaal te kunnen bedienen," zegt Thijs Haafkes, directeur van Dura Vermeer Bouw Hengelo. Hij benadrukt verder de noodzaak van een nieuwe locatie vanwege de verouderde staat van diverse huidige locaties.

De uitbreiding consolideert meerdere werklocaties van Dura Vermeer, waaronder Kleinbouw aan de Petroleumhavenstraat en een steunpunt voor Dura Vermeer Materieel in Rijssen. "We zijn verheugd met deze locatie en zien dit als een kans om waarde toe te voegen aan onze duurzaamheidsambitie nul CO2-uitstoot in 2050,” voegt Haafkes toe.

De nieuwbouw wordt duurzaam gebouwd met onder andere een dak voorzien van zonnepanelen, die zowel het elektrische wagenpark als het elektrische materieel van stroom zal voorzien. De start van de bouwwerkzaamheden is gepland voor juni, met een verwachte voltooiing rond de kerstvakantie van 2024.