De bouw van het nieuwe pand van Rollema in de Harnaschpolder is gestart met het slaan van eerste paal. De ontwikkelcombinatie ABC Harnaschpolder, bestaande uit Delta Development en VolkerWessels Logistics Development, zal hier een hoogwaardige logistieke bedrijfs- en kantoorruimte van 15.040 m² realiseren voor het familiebedrijf.

Het gebouw, ontworpen door OPL architecten / re-designers, valt op door zijn duurzame constructie en harmonieuze architectuur met rustige kleuren en variërende bouwhoogtes. Aan de Hoog-Harnasch 1, op de hoek van de Gantel en Hoog-Harnasch, zullen de kantoorruimtes komen. De voorkant van het pand wordt gesierd door een bedrijfstuin met weelderige beplanting, en langs de Gantel komt een groene zone met een fraaie pergola. Dit alles wordt gerealiseerd met oog voor het uitzicht van omwonenden en de minimale zichtbaarheid van het truckcourt.

Volgens Fred Weijgertse draagt het project bij aan Rollema's duurzame doelstellingen: “Dit gebouw zal, dankzij de all-electric installaties en PV-panelen op het dak, gedurende haar levensduur versneld CO2-positief worden. Dit ondersteunt onze missie om de impact van onze activiteiten op het milieu te minimaliseren.”

Het nieuwe pand wordt gebouwd door Systabo B.V., en zal BREEAM-NL gecertificeerd zijn. Het dak wordt voorzien van een PV-installatie door Rollema, waardoor het gebouw schone energie opwekt. De constructie en inrichting van het gebouw volgen de Cradle-to-Cradle-filosofie, wat betekent dat materialen eenvoudig te recyclen of hergebruiken zijn. Dit benadrukt de inzet voor een circulaire economie.