JYSK heeft Willy Naessens aangesteld als aannemer voor de bouw van een nieuw 147.000 vierkante meter tellend distributiecentrum in Lelystad. Deze familieonderneming, oorspronkelijk opgericht in België, zal verantwoordelijk zijn voor de volledige constructie van het centrum, dat volgens de internationale duurzaamheidsnorm LEED zal worden gecertificeerd.

Het nieuwe, sterk geautomatiseerde distributiecentrum van JYSK zal een oppervlakte van 147.000 vierkante meter beslaan in Lelystad. "Ik ben zeer tevreden dat we nu met Willy Naessens Nederland de juiste partner hebben gevonden om ons nieuwe distributiecentrum in Nederland te bouwen. Deze faciliteit zal niet alleen de rijafstand naar onze vele JYSK-winkels in Nederland verkorten, maar ook in België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland," zegt Ole Thomsen, Executive Vice President Logistics bij JYSK.

De bouw van het centrum zal later dit jaar starten en het is de bedoeling dat het in 2026 operationeel is. Naast het distributiecentrum zelf, omvat het project de aanleg van een tuin en een daktuin op het kantoor, evenals groene daken en zonnepanelen die een deel van de gebruikte elektriciteit zullen opwekken.

Jeroen de Bonth, algemeen directeur van Willy Naessens Nederland, voegt toe: "We zijn erg trots dat we de aannemer zijn voor het nieuwe distributiecentrum van JYSK. Met onze speciale werkwijze waarbij we alle aspecten van het bouwproces intern beheren, zullen we JYSK ondersteunen in de totale ontwikkeling."

Het nieuwe logistieke centrum zal bij volledige operationele capaciteit meer dan 250 nieuwe banen creëren. JYSK heeft ook contracten gesloten met twee gespecialiseerde bedrijven, Körber en voestalpine, voor de levering van automatisering en hoge magazijnen voor het distributiecentrum.