De Chinese politie heeft een onderzoek gestart naar Pandabuy, een populaire online marktplaats voor namaakproducten. Het platform, dat al een paar jaar bestaat, is vooral bekend geworden door de verkoop van goedkope kopieën van bekende merken.

De populariteit van Pandabuy heeft echter ook de aandacht getrokken van merkeigenaren, die recentelijk een rechtszaak tegen het platform hebben aangespannen. Als gevolg hiervan heeft de Chinese politie het hoofdkantoor en verschillende loodsen van Pandabuy doorzocht. De website functioneert momenteel slechts gedeeltelijk.

Ondanks dat de exacte aantallen van Pandabuy niet bekend zijn, is de app in Europa al meer dan een miljoen keer gedownload en is het een van de populairste apps voor het kopen van namaakartikelen. Deze artikelen variëren van elektronica tot kleding van bekende merken zoals The North Face.

De website is met name populair onder jongeren en heeft veel aandacht gekregen door agressieve reclamecampagnes op platforms zoals TikTok. Dit heeft niet alleen de interesse van consumenten gewekt, maar ook die van de eigenaren van de merken die worden nagemaakt.