Damen Shipyards heeft een langdurige huurovereenkomst afgesloten met Deltabrug Beheer voor de realisatie van een nieuw distributiecentrum in Schelluinen. Het moderne warehouse met een oppervlakte van circa 13.000 m² zal een cruciale rol spelen in de wereldwijde distributie van voorraden voor de diverse werven van het bedrijf.

Gelegen op het bedrijventerrein Schelluinen-West aan de Griendweg 64, nabij het hoofdkantoor van Damen Shipyards, zal deze locatie zorgen voor een optimale synergie tussen de administratieve en logistieke activiteiten van het bedrijf. Het centrum is strategisch gepositioneerd om de operationele efficiëntie te verhogen.

"Door deze nieuwe faciliteit kunnen we onze ambitie om wereldwijd de meest duurzame scheepsbouwers te worden verder vormgeven. Hierbij ligt de nadruk op standaardisatie, emissievrije technologieën en digitalisering," aldus een woordvoerder van Damen Shipyards.

De bouw van het warehouse is officieel van start gegaan met het slaan van de eerste heipaal op 17 april en de oplevering staat gepland voor medio februari 2025. Het project markeert een belangrijke stap in de continue groei en ontwikkeling van Damen Shipyards als toonaangevende speler in de maritieme industrie.

Deltabrug Beheer werd in dit proces bijgestaan door De Lobel & Partners. BRiQ real estate adviseerde Damen.