Vermogensbeheerder abrdn heeft een langdurige huurovereenkomst afgesloten met supermarktketen Albert Heijn voor een onlangs herontwikkeld distributiecentrum in Maarssen. Het complex, gelegen aan de Industrieweg 24, is onderdeel van een Europese core portefeuille die abrdn beheert namens een institutioneel mandaat.

Het pand, dat een oppervlakte beslaat van 27.000 vierkante meter, omvat 24.500 m² aan warehouse ruimte, 1.000 m² kantoorruimte, 1.900 m² mezzanine en voldoende parkeerplaatsen voor vrachtwagens en auto’s. De faciliteit is volgens de hoogste duurzaamheidsstandaarden herontwikkeld en heeft zowel een BREEAM Excellent als een Well Gold certificering ontvangen.

"Dankzij de herontwikkeling tot een BREAAM Excellent en Well Gold niveau verkrijgt onze huurder Albert Heijn een zeer duurzaam distributiecentrum", verklaart Dominique Schillings, hoofd asset management Nederland bij abrdn. "Duurzaamheid staat bij abrdn centraal, zowel bij het ontwikkelen als het onderhouden van vastgoed."

De transactie werd begeleid door verschillende adviseurs; JLL en M2 Real Estate traden op als commerciële adviseurs, Savills verzorgde het technische advies en DLA Piper Nederland stond abrdn bij tijdens het juridische proces. Het distributiecentrum is reeds opgeleverd aan Albert Heijn, die de locatie zal integreren binnen haar logistieke netwerk.