Royal Mail heeft een overnamebod van het bedrijf van de Tsjechische miljardair en PostNL-aandeelhouder Daniel Křetínský, EP Group, afgewezen. Het Britse postbedrijf noemde het bod "opportunistisch" en niet representatief voor "het groeipotentieel en de vooruitzichten van het bedrijf".

Het bestuur van Royal Mail bevestigt dat het op 9 april 2024 een voorlopig en voorwaardelijk niet-bindend voorstel heeft ontvangen van EP Group voor een contant bod op het volledige uitgegeven en nog uit te geven aandelenkapitaal van Royal Mail dat nog niet in handen is van EP Group en haar gelieerde ondernemingen, VESA Equity Investment S.à r.l, voor 320 pence per aandeel. VESA Equity is een ongeveer 27,5% aandeelhouder in Royal Mail.

Het bestuur noemt het voorstel opportunistisch is qua timing. Het weerspiegelt volgens haar niet het groeipotentieel en de vooruitzichten van het bedrijf onder een nieuw managementteam, dat voor een flinke modernisering van de organisatie zal zorgen.

Het bestuur heeft, samen met haar adviseurs, het mogelijke bod zorgvuldig overwogen en geconcludeerd dat het Royal Mail en haar toekomstige vooruitzichten onderwaardeert, waarna het bestuur besloten heeft het voorstel af te wijzen.

Ook de vakbond Communication Workers Union reageerde op Facebook op het uitgebrachte bod: "Het recente nieuws over een aanstaand overnamebod voor Royal Mail Group door Daniel Kretinsky is opnieuw een belangrijk moment. Het overdragen van het eigendom van een van de meest prestigieuze instellingen van het Verenigd Koninkrijk aan een buitenlandse investeerder is niet juiste koers is. Maar het huidige model of de richting van het bedrijf is dat ook niet. Royal Mail heeft een nieuw eigendoms- en bestuursmodel nodig dat een postdienst opbouwt voor de werknemers en klanten en niet een die uitsluitend gericht is op dividenduitkeringen aan aandeelhouders en het verlagen van de dienstverlening en de arbeidsvoorwaarden. De CWU zal openbaar en politiek campagne voeren voor deze verandering van koers."