Edmond de Rothschild Real Estate Investment Management heeft een moderne bedrijfsruimte van 8.600 vierkante meter verworven in Helmond, gelegen op de Grasbeemd 14 binnen het bedrijvenpark De Weijer. Recent uitgebreid in 2024, voldoet het pand aan de nieuwste marktstandaarden met een uitstekende toegankelijkheid en sterke configuratie.

Het perceel heeft een oppervlakte van ongeveer 14.100 vierkante meter en biedt ongeveer 8.600 vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlak. Het is volledig verhuurd aan SFS Group, een wereldleider in de levering van precisiecomponenten en systemen, bevestigingssystemen, kwaliteitsgereedschappen en inkoopoplossingen.

Deze acquisitie werd uitgevoerd door het Nederlandse team van Edmond de Rothschild, met juridisch advies van N/P Notarial Partners en technisch advies van Savills. De verkoper, Focus on Impact, werd commercieel geadviseerd door TLF Real Estate.

Robbert Bakhuijsen, Hoofd Investeringen Benelux bij Edmond de Rothschild REIM, verklaarde: "Met deze aankoop diversifiëren we verder ons portfolio met een kwalitatief hoogwaardig actief op een gewilde locatie. In de huidige marktomstandigheden zijn we gericht op dergelijke kansen en zullen we doorgaan met het verwerven van lichte industriële en (kleine) logistieke activa op toegankelijke, stedelijke locaties met uitstekende transportverbindingen."

De Edmond de Rothschild Euro Industrial strategie omvat momenteel meer dan 50 activa in Nederland, Duitsland en Frankrijk met een marktwaarde van meer dan €600 miljoen en heeft een core-plus risicoprofiel dat gericht is op het bieden van stabiele distributies.