De Amerikaanse vastgoedbelegger Hines heeft een nieuwe mijlpaal bereikt door de aankoop van een 20.000 vierkante meter groot distributiecentrum voor vers voedsel in Venlo. Het distributiecentrum is volledig verhuurd aan een cash-and-carry groothandel met meer dan 180 vestigingen en ligt strategisch op de grens tussen Nederland en Duitsland en naast Fresh Park Venlo.

Deze aankoop, gedaan namens Hines Global Income Trust, Inc. versterkt de aanwezigheid van Hines in het Venlo logistiek hub, verantwoordelijk voor 75% van het totale containervervoer van Nederland naar Duitsland. Met 21.000 vrachtwagens die dagelijks de grens oversteken en jaarlijks 11 miljoen ton aan goederenvervoer per spoor, speelt Venlo een cruciale rol in de Europese logistiek.

Andy Smith, senior managing director en country head van Hines Nederland, benadrukt het belang van deze uitbreiding: “We zijn verheugd dat we Hines’ positie in deze sleutellocatie in Nederland verder hebben versterkt. Door een retailmagazijn toe te voegen aan de investering, diversifiëren we ons portfolio verder en introduceren we een nieuw B2B-concept bij de 65 bestaande bedrijven in het commerciële park."

Alex Knapp, Chief Investment Officer — Europa voor zowel Hines als HGIT, voegt hieraan toe: “De aankoop toont HGIT’s vermogen om kwalitatieve acquisitiekansen wereldwijd te ontsluiten door de lokale marktaanwezigheid van Hines en we zijn verheugd ons Nederlandse logistieke portfolio met deze toevoeging te versterken.”

Met deze aankoop bevestigt Hines Nederland zijn langetermijninvestering in Venlo en de ambitie om samen met de gemeente en andere belanghebbenden het park verder te ontwikkelen. Het distributiecentrum, met een A+++ energielabel, omvat duurzaamheidskenmerken zoals een zonnepanelensysteem en een innovatief thermisch energieopslagsysteem, wat de toewijding van Hines aan duurzaamheid onderstreept.