Lightspeed Commerce bekend om zijn webshopsoftware en POS- en betalingssysteem, kondigt reorganisatie- en kostenbesparingsmaatregelen aan om winstgevende groei te stimuleren. Deze maatregelen zijn gericht op het verbeteren van financiële resultaten en om verder te kunnen investeren in het bedrijf.

De herstructurering raakt ongeveer 280 functies, ongeveer 10% van Lightspeed’s personeelsuitgaven. Er zijn ook kostenreducties in faciliteiten en bedrijfsvoering doorgevoerd. De meeste herstructureringskosten worden verwacht in het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2025, met voltooiing aan het einde van dit kwartaal.

Dax Dasilva, CEO van Lightspeed, benadrukt de focus op winstgevende groei en de moeilijke beslissingen die genomen worden om te investeren in toekomstige groei. Het bedrijf start ook een aandeleninkoopprogramma tot 10%, wat neerkomt op ongeveer $140 miljoen.

Lightspeed herbevestigt zijn financiële vooruitzichten voor fiscaal jaar 2024 en zal in mei 2024 tijdens de presentatie van de jaarcijfers een update geven over financiële prestaties en vooruitzichten voor fiscaal jaar 2025.