Leschaco heeft de opening aangekondigd van een nieuw chemisch logistiek centrum in Moerdijk, Nederland, gepland voor begin april 2024. Dit centrum, strategisch gelegen tussen de drukke havens van Rotterdam en Antwerpen, biedt optimale verbindingen met het Europese achterland en is daarmee een sleutelfactor voor efficiënt transport.

Het magazijn beslaat 29.000 vierkante meter en biedt ruimte aan ongeveer 45.000 pallets, verdeeld over vijf secties. Vier van deze secties zijn uitgerust met CO2-blussystemen voor de opslag van gevaarlijke goederen en de vijfde sectie is voorzien van ESFR-sprinklers voor algemene vracht.

"We zijn blij dat we met de opening van ons nieuwste gevaarlijke goederenmagazijn de aanwezigheid van Leschaco in contractlogistiek verder kunnen uitbreiden. Dit strategische faciliteit in Europa stelt ons in staat om aan de groeiende vraag van onze wereldwijde klanten in de regio te voldoen," aldus Constantin Conrad, CEO van de Leschaco Group.

Sebastian Haebler, hoofd van Global Contract Logistics bij Leschaco, benadrukte: "De opening van onze nieuwste faciliteit in Moerdijk is een nieuwe mijlpaal in Leschaco's toewijding aan het bieden van eersteklas oplossingen voor de logistieke uitdagingen van onze klanten. Dit strategisch gelegen magazijn stelt ons in staat om op maat gemaakte ondersteuning te bieden aan onze wereldwijde klanten."