De Rijke Group heeft onlangs een aanzienlijke uitbreiding van zijn operaties in Spanje aangekondigd met de opening van een gloednieuw, gecentraliseerd magazijn in Barcelona, in samenwerking met de wereldwijde logistieke vastgoedgigant GLP. Dit nieuwe magazijn, gevestigd in het G-Park Santa Perpètua, zal dienen als de nieuwe hoofdvestiging van het bedrijf in Spanje en markeert een strategische zet om zijn opslag- en distributiecapaciteiten aanzienlijk te verbeteren.

"De beslissing om de operaties in het G-Park te plaatsen vertegenwoordigt een strategische kans die zal resulteren in verbeteringen voor onze klanten," verklaarde Mike Schreuders, Country Manager van De Rijke Spain. Hij benadrukte de voordelen van het centraliseren van de Spaanse operaties, het verenigen van twee bestaande magazijnen en activiteiten in één, en het benutten van synergieën om laadcapaciteit, opslag en logistieke diensten te optimaliseren.

Het magazijn beslaat een oppervlakte van 14.348 m², wat een toename van meer dan 40% in opslagcapaciteit betekent, van 9000 naar 13000 palletplaatsen. Daarnaast is het magazijn uitgerust om te voldoen aan de hoogste normen voor de opslag van gevaarlijke chemicaliën, inclusief speciale bunkers met strenge inhouds- en veiligheidsmaatregelen. De infrastructuur omvat ook 15 laaddocks en heeft een vrije hoogte van 11,7 meter.

De Rijke Group's inzet voor duurzaamheid wordt verder onderstreept door de BREEAM Excellent certificering van het magazijn, wat aansluit bij het doel van het bedrijf om de CO2-uitstoot met 30% te verminderen tegen 2030. "Het huren van een BREEAM 'Excellent' gecertificeerd magazijn sluit aan bij de waarden van De Rijke Group en gaat hand in hand met onze inzet voor een duurzame toekomst," aldus Schreuders.