Rollema Installation Services, onderdeel van Logicall, heeft een nieuwe stap gezet richting duurzaamheid door een huurovereenkomst te tekenen met ABC Harnaschpolder, een samenwerkingsverband van Delta Development en VolkerWessels Logistics Development. De overeenkomst omvat een state-of-the-art faciliteit op het bedrijventerrein Harnaschpolder in Den Hoorn, gelegen tussen Den Haag en Rotterdam, met een oppervlakte van circa 15.000 m².

Fred Weijgertse, Groepsdirecteur divisie Technische Logistiek bij Logicall: "Deze locatie stelt ons in staat om de sterk groeiende vraag naar installatieactiviteiten in een state-of-the-art gebouw te faciliteren voor onze klanten. Vanuit deze locatie zijn we in staat om te bouwen aan een succesvolle uitbreiding van onze dienstverlening waarbij duurzaamheid een belangrijke pijler is.”

Het nieuwe pand wordt niet alleen een centrum voor de consolidatie van Rollema's activiteiten in de regio Delft, maar dient ook als een duurzame hub met plannen voor het opwekken van elektriciteit via zonnepanelen op het dak voor het laden van elektrische voertuigen.

Ontworpen door OPL Architecten, belooft het project een aanwinst te zijn voor het bedrijventerrein met een dynamische gevel en een groene buitenruimte die de biodiversiteit bevordert. De faciliteit streeft naar een BREEAM Very Good certificering, wat de duurzaamheidsambities van Rollema onderstreept.