De Amsterdamse start-up Storeshippers, bekend van hun groene bezorgdienst waarmee het vanuit winkels direct naar klanten leverde, is failliet verklaard. "Naast flinke aanloopverliezen en een coronaschuld, verloor het bedrijf zijn grootste klant Rituals," zo liet curator Jelmer Feenstra tegenover RTL Z weten.

Storeshippers is opgericht in 2019 door Pieter Paul van den Hoven en Rijk van Meekeren en had als doel de bezorging van producten sneller en duurzamer te maken door gebruik te maken van lokale winkels en fietskoeriers. Het bedrijf haalde klinkende namen als Wereldhave, Ajax, Rituals en Nespresso binnen als klant.

Desondanks leed het bedrijf flinke aanloopverliezen en had het eind 2022 een negatief eigen vermogen van bijna 1 miljoen euro. "Op basis van het gesprek vanochtend begrijp ik dat het bedrijf schulden uit de coronaperiode heeft overgehouden, die nu moesten worden terugbetaald," zei Feenstra tegenover RTL Z. "Daarnaast heeft hun grootste klant Rituals opgezegd, waardoor het lastig werd om de lopende kosten te betalen."

De curator is hoopvol over een mogelijke doorstart en verwacht dat zich de komende dagen kandidaten zullen melden. "Ook is het mogelijk dat de oprichters zelf nog een bod zullen doen,"aldus Feenstra.