FonQ en NADUVI hebben aangekondigd samen verder te gaan, waarmee een significante fusie in de Home & Living sector is beklonken. De samenwerking verenigt de sterke punten van beide bedrijven zo lieten de bedrijven samen weten: fonQ's expertise in klantreis en NADUVI's technologische innovatie in directe levering zonder tussenkomst van een warehouse.

Bij deze fusie is Itai Gross aangesteld als nieuwe CEO, die de taak overneemt van Jeremiah Albinus. Gross, mede-oprichter van NADUVI, heeft ruimschootse ervaring in de sector en met het rechtstreeks verkopen aan consumenten. "fonQ is een prachtig merk, met een sterke propositie. Met de gezamenlijke schaal, de competenties en technologie die NADUVI brengt kunnen we dit commercieel versterken," zegt Gross.

Jeremiah Albinus reflecteert op zijn vertrek: “Na 16,5 jaar fonQ waar ik de reis van stagiair tot CEO heb gemaakt, is het goed om het stokje over te dragen en iemand met een frisse blik naar de onderneming te laten kijken. Ik heb veel zin in de volgende uitdaging die hierna gaat komen, maar na een aantal intensieve jaren neem ik eerst tijd voor mijzelf.”

Ad Scheepbouwer, voorzitter van de raad van commissarissen, benadrukt het belang van de fusie voor het blijven van competitief sterke speler in de markt: “Deze overname draagt daar zorg voor. We hebben als RvC vertrouwen dat de competenties van Itai en het team van NADUVI de onderneming zal versterken.”

Itai Gross begint per direct als CEO. Gross en Albinus zullen beiden tevens aandeelhouders in de nieuwe gecombineerde entiteit blijven. Deze strategische fusie belooft een verrijking voor het aanbod in de Home & Living sector, waarbij beide merken hun unieke positionering behouden.