Kuehne+Nagel heeft in 2023 haar nettowinst met 48 procent zien dalen ten opzichte van het jaar ervoor. Het resultaat onderaan de streep bedroeg €1,5 miljard (CHF 1,46 miljard). De netto-omzet kwam uit op €24,9 miljard (CHF 23,8 miljard), 40 procent lager dan in 2022, waarmee de resultaten van Kuehne+Nagel zich weer hebben genormaliseerd na de bijzondere economische situatie van afgelopen jaren.

"Kuehne+Nagel sloot het boekjaar 2023 af met over het algemeen goede prestaties in een aanhoudend uitdagende omgeving. We hebben onze kostenbasis aangepast aan de marktomstandigheden door de herstructureringsmaatregelen in het vierde kwartaal te intensiveren. Tegelijkertijd slaagden we erin marktaandeel te winnen in Sea Logistics, vooral in het MKB-segment. Daarnaast hebben we twee belangrijke overnames gedaan van Morgan Cargo uit Zuid-Afrika en Farrow uit Canada. We boeken vooruitgang in de richting van onze roadmap 2026 doelstellingen," aldus Stefan Paul, CEO van Kuehne+Nagel International.

Kuehne+Nagel behaalde in de zeevracht een omzet van €8,9 miljard en verwerkte een volume van 4,3 miljoen TEU. In Luchtvracht en Wegvervoer rapporteerde het respectievelijk €7,2 miljard (CHF 6,9 miljard) en €3,6 miljard (CHF 3,5 miljard) omzet. Contractlogistiek zag een verbeterde financiële prestatie met €5,0 miljard (CHF 4,8 miljard) omzet.

Joerg Wolle, voorzitter van Kuehne+Nagel International blikt terug op afgelopen jaar: "Kuehne+Nagel heeft goed gepresteerd in het uitdagende jaar 2023. We hebben onze wereldwijde voorsprong op de markt verder uitgebouwd. Dit is ook gebaseerd op een hoge en groeiende marktrelevantie in de steeds belangrijker wordende wereldregio's zoals Azië en de handelsroutes in het noordelijke deel van de Stille Oceaan."