In een feestelijke ceremonie op vrijdag heeft Blueprint Automation de fundering gelegd voor een opmerkelijke uitbreiding van hun bedrijfsfaciliteiten in Woerden. Met het slaan van de eerste paal heeft het bedrijf officieel de bouw ingezet van hun nieuwe houten bedrijfsgebouw, een project dat duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel draagt.

De start van de bouw werd gevierd in aanwezigheid van het volledige personeel van Blueprint Automation en diverse betrokkenen bij het project. Directeur/eigenaar Martin Prakken en burgemeester Victor Molkenboer van Woerden namen het woord om de duurzaamheidsvisie achter de nieuwbouw te benadrukken. Vervolgens kreeg het personeel de unieke kans om een persoonlijke boodschap op de eerste paal te schrijven, waarna burgemeester Molkenboer de eer had om de paal officieel de grond in te slaan. Het evenement werd afgesloten met een gezamenlijke toast in de bedrijfskantine.

De keuze voor een houten constructie is onderdeel van Blueprint Automation's streven naar een duurzame en circulaire bedrijfsvoering. Het nieuwe bedrijfsgebouw zal voornamelijk bestaan uit biobased materialen, waarmee het bedrijf niet alleen een significant lagere CO2-footprint nastreeft, maar ook een bijdrage levert aan het verhogen van de biodiversiteit door de integratie van groen in de gevel.

Volgens Robin Berenschot van Aan de Stegge Twello, de bouwpartner van het project, is er in de tenderfase nadrukkelijk gefocust op het minimaliseren van materiaalgebruik. "Hierdoor hebben wij een geoptimaliseerd alternatief van het duurzame ontwerp van HD architecten kunnen aanbieden voor zowel de betonvloer als de gevel- en hoofddraagconstructie van het gebouw. Daarmee kunnen wij een reductie van natuurlijke hulpbronnen bewerkstelligen én hebben wij de CO2-footprint van dit bedrijfsgebouw verlaagd", verklaart Berenschot.

Het nieuwe gebouw van Blueprint Automation staat symbool voor een toekomst waarin duurzaamheid en bedrijfsgroei hand in hand gaan.