Verpakkingsspecialist BluePrint Automation (BPA) gaat haar bedrijfspand in Woerden uitbreiden. Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello is inmiddels begonnen met de bouw van het bedrijfspand, waarbij zo min mogelijk materialen en zoveel mogelijk duurzame materialen worden gebruikt.

Het nieuwe bedrijfsgebouw bestaat uit 1.000 m² kantoorruimte op de verdieping en een bedrijfsruimte van 6.000 m², bestaande uit zes flexibel indeelbare units. De hoofddraagconstructie is hybride, met gelamineerde houten vuren kolommen en liggers, en wanden en verdiepingsvloeren van CLT. Het gebouw is demontabel en herbruikbaar door metalen verbindingsstukken. De overige materialen zijn ook voornamelijk biobased en recyclebaar. De gevels zijn opgebouwd uit biobased materialen en afgewerkt met Fraké hout.

"Hierdoor hebben wij BPA een geoptimaliseerd alternatief van het duurzame ontwerp kunnen aanbieden voor zowel de betonvloer als de gevel- en hoofddraagconstructie van dit gebouw. Daarmee kunnen wij een reductie van natuurlijke hulpbronnen bewerkstelligen én hebben wij de CO2– footprint van dit bedrijfsgebouw verlaagd”, stelt Robin Berenschot van Aan de Stegge Twello.