Het distributiecentrum van Picnic in Zaandam is weer operationeel nadat het vorige week werd gesloten vanwege de aanwezigheid van muizen. Volgens een woordvoerder van Picnic is het centrum na een grondige schoonmaakbeurt weer in gebruik genomen.

"De locatie van 20.000 vierkante meter - even groot als vier voetbalvelden - werd vorige week volledig leeggehaald en gisteren opnieuw bevoorraad," meldt Picnic.

Klanten hebben volgens het bedrijf niet veel hinder ondervonden van de sluiting, omdat andere distributiecentra van Picnic de levering van boodschappen hebben overgenomen.

"In overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben we de interne regels aangescherpt om muizen in de toekomst buiten de deur te houden," aldus Picnic. "Alle kiertjes in het pand zijn dichtgekit, dus muizen maken geen enkele kans meer."

Om extra zekerheid te bieden, heeft Picnic zelfs een Chief Mouse Officer (CMO) aangesteld. "Een medewerker van Picnic gaat nu ook speciaal waken voor de komst van nieuwe muizen," grapte het bedrijf.