De problemen bij het bedrijf achter de webshop Refurbished.nl stapelen zich op. Nadat televisieprogramma Radar en de Consumentenbond melding maakten over de grote hoeveelheid klachten die er over het bedrijf binnenkomen, blijkt het bedrijf een rechtzaak te verloren te hebben over een betalingsachterstand, waardoor het haar bedrijfsruimte inmiddels heeft moet verlaten.

Radar liet weten al maanden te worden berichten van consumenten te ontvangen die klagen dat zij geen bestelling ontvangen, een kapotte telefoon hebben ontvangen of een beschadigd artikel hebben ontvangen. In Nederland doet de politie onderzoek, terwijl de Belgische webshop door de Belgische autoriteiten offline gehaald is. De Consumentenbond heeft Refurbished.nl gesommeerd om de verkoop van producten te stoppen.

Uit een onlangs gepubliceerde uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland blijkt dat er meer aan de hand is. Refurbished.nl b.v. is namelijk door haar huurbaas gedagvaard, omdat het de huur sinds september 2023 niet heeft betaald. De betalingsachterstand was opgelopen tot € 19.777,64. De kantonrechter veroordeelde Refurbished.nl vorige maand tot betaling van het bedrag plus € 2.053,22 aan proceskosten, € 675,38 aan handelsrente en € 2.966,65 aan buitengerechtelijke kosten.