In Venlo is onrust ontstaan onder het personeel van het distributiecentrum van het modebedrijf Michael Kors. De werknemers zijn ontevreden over hun huidige arbeidsvoorwaarden en de communicatie binnen het bedrijf. Ze eisen hoger loon en de oprichting van een ondernemingsraad die hun belangen behartigt.

De laatste tijd hebben stakingen plaatsgevonden bij diverse distributiecentra in Nederland en afgelopen maandag was het distributiecentrum van Michael Kors in Venlo aan de beurt. De onvrede onder de driehonderd medewerkers leidde tot een actiedag, waarbij een groep medewerkers hun eisen voor het distributiecentrum kenbaar maakte. De belangrijkste punten van kritiek zijn het gebrek aan loonstijging en de ontoereikende interne communicatie.

Volgens een reportage van L1 klagen medewerkers over de beperkte doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf, wat door de vakbond FNV wordt omschreven als een "loonfuik". Daarnaast is er onvrede over het ontbreken van een ondernemingsraad, wat medewerkers beperkt in hun mogelijkheden om invloed uit te oefenen op bedrijfsbeslissingen.

FNV, de vakbond die de belangen van de werknemers vertegenwoordigt, is optimistisch over de mogelijkheid tot verandering, zo liet Linda Vermeulen, bestuurder bij FNV, weten: “We hebben ruim een half jaar gestaakt bij de distributiecentra van Albert Heijn en gewonnen. Dus het kan en het is ook nodig.”