De Zwitserse vastgoedontwikkelaar en belegger Necron Group AG begint binnenkort met de bouw van een 57.000 vierkante meter groot state-of-the-art distributiecentrum. Op het perceel dat eigendom is van Necron wordt naar verwachting in augustus 2025 het nieuwe centrum opgeleverd.

Het gaat om het tweede project van Necron Group voor R&M Forwarding BV in de Dutch Fresh Port, waarmee de sterke band tussen beide partijen wordt bevestigd. Gerard van Liempt, CEO van Necron Group: “We zijn zeer verheugd dat we hier gaan bouwen, het is het tweede project dat we voor R&M Forwarding BV in DutchFreshPort bouwen en dat bevestigt onze goede relatie met hen. Ook door onze langdurige relatie met uitvoerend technisch partner en General Contractor Ten Brinke Bouw hebben we er het volste vertrouwen in dat dit project een spoedig verloop zal kennen."

Wethouder Ridderkerk Henk van Os, verantwoordelijk voor economische zaken: "Ik ben er trots op dat Necron Group gekozen heeft voor de unieke ligging van bedrijventerrein NieuwRijerwaard. Een gebied dat voorop wil staan als het meest duurzame agro/vers/food-logistieke bedrijventerrein van Europa. Het vestigen van bedrijven, zoals R&M Forwarding, draagt bij aan de verdere groei van het gebied, de economische versterking en de werkgelegenheid."

Gert-Jan Metselaar, Directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, benadrukte: "Het cluster Dutch Fresh Port krijgt met de komst van dit warehouse steeds sterker gestalte. Necron Group is een solide ontwikkelpartner. En de groei van R&M Forwarding laat zien dat we de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien."

Het duurzame bedrijfspand, met een oppervlakte van circa 57.000 m2, omvat onder andere een gekoeld magazijn van 35.000 m2, mezzanines, extra tussenvloeren, kantoren en beschikt over 70 loading docks. Het pand, opgetrokken uit hoogwaardige bio-based materialen, zal het hashtag "Excellent" certificaat ontvangen en is voorzien van PV-panelen.

Dit ambitieuze project brengt verschillende partijen samen, waaronder Ten Brinke Bouw, ARCHITECTENLAB, Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, Gemeente Ridderkerk en het advies- en projectmanagementbureau Drees & Sommer. Met de gezamenlijke inzet van deze betrokkenen wordt gestreefd naar de succesvolle realisatie van een toonaangevend duurzaam logistiek centrum in Ridderkerk.