Logimerce maakt eerder melding van het feit dat Aldi Vastgoed vijf distributiecentra van de hand gedaan heeft. Drie logistieke locaties, Drachten Ommen en Groenlo, heeft het vastgoedbedrijf van de supermarktketen met succes verkocht aan Logistor B.V. Met de verhuizing naar nieuwe magazijnen in Deventer en Groningen, besloot ALDI afscheid te nemen van hun voormalige faciliteiten.

De deal omvat ongeveer 189.000 vierkante meter eigen grond en 81.000 vierkante meter verhuurbare vloeroppervlakte (LFA) aan logistieke ruimte, waarmee het een aanzienlijke transactie in de markt markeert.

ALDI Vastgoed B.V. schakelde de expertise in van Cushman & Wakefield Nederland voor commercieel advies en Hekkelman advocaten en notarissen voor juridisch advies. Aan de andere kant ontving Logistor B.V. juridisch advies van Dirkzwager.

De afronding van 'Project Polaris' wordt gevierd door alle betrokken partijen, met speciale dank aan Rutger Mulder & Jorrit Hijl voor hun prettige samenwerking. Deze transactie onderstreept niet alleen de dynamiek in de logistieke vastgoedmarkt maar ook het vermogen van betrokken teams om complexe deals soepel over de lijn te trekken.