Investeerder en ontwikkelaar P3 Logistic Parks heeft een nieuw ontwikkelingsproject in een gevestigd logistiek park in Herkenbosch gekocht van Solidiam N.V., een ontwikkelaar van woningen, kantoren en logistiek. P3 Herkenbosch wordt naar verwachting opgeleverd in het vierde kwartaal van 2024.

In lijn met zijn groeistrategie heeft P3 Logistic Parks nog een forward-funding deal getekend voor de aankoop van een hoogwaardige magazijn- en kantoorontwikkeling in Nederland. De asset bevindt zich in een gevestigde bedrijfscluster in Herkenbosch, bestaande uit een mix van kantoren, logistiek en semi-industriële gebouwen. Gelegen naast snelweg N570 en dicht bij A73, is het gebied goed verbonden en dicht bij België en Duitsland.

De bouw van de hoogwaardige ontwikkeling is gepland om te starten in Q1 2024. Na voltooiing in Q4 2024 zal P3 Herkenbosch bestaan uit een totaal verhuurbare oppervlakte van 62.341 m2, inclusief een magazijn van 55.540 m2, 3.098 m2 kantoorruimte en een mezzanine van 3.703 m2. Er is een focus op energieprestatie, met LED-verlichting, een waterbeheersysteem, fietsenstalling en de optie om fotovoltaïsche panelen te installeren. P3 Herkenbosch streeft naar een BREEAM-certificering van "Excellent" voor duurzaamheid.

Léon Vié, Managing Director Nederland & België bij P3 Logistic Parks, zei: “P3 Herkenbosch is de volgende stap in onze groeistrategie voor Nederland. Na onze eerdere forward-funding acquisities in Amstelveen, Assen en Emmen, heeft deze dealstructuur zich bewezen als een succesvol middel voor ons om onze activiteiten uit te breiden. We zijn verheugd om nog een hoogwaardig magazijn op een toplocatie toe te voegen aan onze Nederlandse portefeuille.”

Ronald Egger, Managing Partner bij Solidiam N.V., vertelde: “Blij om aan te kondigen dat we een tweede transactie met P3 hebben, kort na onze ontwikkeling in Emmen afgelopen oktober. De bouw is al gestart en we zijn in vergevorderde gesprekken om een deel van het gebouw te verhuren. De transactie met P3 geeft aan dat er nog steeds interesse is van investeerders in de logistieke markt. De samenwerking met de gemeente, buren en andere belanghebbenden was van groot belang voor het succes van deze ontwikkeling.”

P3 werd geadviseerd door Dentons bij de transactie, met Uijthoven Vastgoedadvies als makelaar van de deal. Solidiam N.V. werd geadviseerd door Rechtstaete. Goldbeck B.V. is aangesteld als algemene aannemer voor P3 Herkenbosch.

Met deze nieuw verworven locatie bezit en beheert P3 momenteel elf logistieke locaties in de Benelux, verhuurd aan klanten zoals Lidl, Fresh Solutions Netherlands B.V., Jumbo, Yamato, Karl Rapp en Cargotech.