Bos Logistics, gevestigd in Schiphol en Rotterdam, heeft zijn activiteiten over de grens op luchthaven Zaventem in België uitgebreid. Vanaf 1 januari 2024 heeft het een ruim warehouse en kantoor overgenomen van CEVA Logistics.

Een belangrijk aspect van deze uitbreiding is de integratie van het bestaande warehousepersoneel van CEVA Logistics in het team van Bos Logistics. Frank Bos benadrukt: “Met deze stap verwelkomen wij onze nieuwe collega’s en zetten we in op de uitbreiding van onze activiteiten op Brucargo. Deze overname, volgend op de eerdere acquisitie van Vanbever-Heymans, versterkt onze positie in transport, afhandeling en crossdocking van luchtvracht. We kijken uit naar de samenwerking met ons nieuwe team in Zaventem om onze service verder te optimaliseren.”

Deze strategische uitbreiding stelt Bos Logistics in staat om een uniek totaalconcept in logistieke dienstverlening aan te bieden binnen de Benelux, met een focus op zowel transport als luchthavenafhandeling. Bos licht de visie van het bedrijf toe: “We zetten in op data-innovatie en duurzaamheid om ons logistieke aanbod te optimaliseren. Door de integratie van gateway concepten en slimme consolidatie van goederenstromen, versterken we onze dienstverlening en dragen we bij aan een duurzamere logistieke sector.”

De toevoeging van de nieuwe faciliteiten op luchthaven Zaventem, in de kern van Brucargo, biedt Bos Logistics een strategische en moderne locatie. Het nieuwe warehouse van 3.500 m² is voorzien van geavanceerde technologieën voor onder andere de behandeling van farmaceutische producten en gevaarlijke goederen, en is uitgerust met een RTO-vergunning en TAPA-certificering.