DHG heeft aangekondigd dat ze een huurovereenkomst hebben gesloten met Nijhuis Saur Industries voor de ontwikkeling van een op maat gemaakt distributiecentrum in Doetinchem. Dit state-of-the-art complex van ruim 30.000 m² zal naar verwachting in juli 2025 in gebruik worden genomen.

Het distributiecentrum, dat zal verrijzen op een kavel van vijf hectare, omvat 30.561 m² aan magazijn-, mezzanine- en kantoorruimte. Het project, dat een huurovereenkomst van 20 jaar met Nijhuis Saur Industries omvat, is strategisch gelegen op het bedrijventerrein “Keppelseweg/De Huet”, nabij de snelweg A18 met directe aansluiting op de A3/A12.

Het nieuwe distributiecentrum zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen, waaronder BREEAM Excellent en Paris Proof, door gebruik te maken van een gasloos verwarmingssysteem en een zonnedak van DHG TwoZero. De focus ligt op natuurinclusief en circulair bouwen, waarbij hergebruik en recycling centraal staan.

In samenwerking met Nijhuis Saur Industries wordt ook de waterhuishouding aangepakt. Alle vormen van water, waaronder regen-, afval- en productiewater, zullen worden gezuiverd en hergebruikt. Dit initiatief maakt het distributiecentrum tot een van de eerste waterneutrale gebouwen in Nederland, wat bijdraagt aan een klimaatadaptieve aanpak.