Scootility uit Vancouver heeft een innovatieve elektrische scooter ontwikkeld, dat met name geschikt is voor leveringen in de last-mile. De scooter is momenteel in de prototypefase en zal naar verwachting dit jaar in productie gaan.

In tegenstelling tot traditionele elektrische fietsen, haalt de Scootility inspiratie uit de Segway met een kolomhandvat voor een goede wendbaarheid. De bestuurder staat terwijl de vracht wordt vervoerd in een afsluitbare, weerbestendige box met een standaard laadcapaciteit van 140 liter. Dit maakt efficiënte last-mile leveringen mogelijk in stedelijke omgevingen.

Een opvallende eigenschap van de Scootility is de verwisselbare vrachtbox, waardoor de tijd tussen ophalen en afleveren wordt verminderd. Dankzij zijn compacte ontwerp en smalle voetafdruk is de scooter bijzonder geschikt voor stadsverkeer en vormt het een economische en efficiënte oplossing voor bedrijven die overstappen van conventionele bestelwagens naar duurzamere alternatieven.

De Scootility is voorzien van volledige vering en beschikt over 16-inch wielen aan de voorkant en 13-inch wielen aan de achterkant, waardoor er plek is voor een ruimere vrachtbox, terwijl de wendbaarheid behouden blijft. LED-verlichting, een kleine draaicirkel en een opklapbare beensteun, die tevens dient als handschoenenvak en voor het verhogen de veiligheid en het gemak voor de bestuurder.

De standaardvariant van de elektrische scooter wordt aangedreven door een verwisselbare lithiumbatterij met een bereik van 100 km. Er is geen rijbewijs nodig om de Scootility te bedienen, wat de scooter toegankelijker maakt voor een breed scala aan gebruikers. De startup zoekt momenteel nog financiering voor de scooter en heeft daarom de verkoopprijs nog niet bekend gemaakt.

Met zijn voordelen van minimale parkeerplaatsvereisten, een verwisselbare vracht- en batterijbox, en een aanzienlijk rijbereik, hoopt Scootility te voldoen aan de groeiende vraag naar efficiënte en duurzame last-mile leveringsoplossingen in stedelijke gebieden.