Schotpoort Logistics heeft 11.000 vierkante meter gehuurd in Ara Almelo. Het gaat om ongeveer een kwart van het omvangrijke project dat een totale oppervlakte van ruim 40.000 m2 beslaat. Het project is gerealiseerd door Heembouw en Stellar Development BV.

Het ontwerp van het complex is verzorgd door Heembouw Architecten. Een opvallend element is het indrukwekkende natuurscherm, dat circa vijftien meter hoog en bijna een kilometer lang is. Deze integratie van natuur in het ontwerp creëert een harmonieuze verbinding met de omgeving, waardoor Ara Almelo een unieke locatie wordt om te werken.

Ara Almelo, bestaande uit vier afzonderlijke bouwdelen en biedt plaats aan maximaal vier huurders. Bouwdeel C omvat een warehouse van ruim 11.000 m2, een mezzanine van 1.500 m2 en een kantoorruimte van 560 m2.

Vincent Peters, verantwoordelijk voor de logistieke portefeuille bij Schotpoort Logistics, licht de keuze van Ara Almelo toe: “Samen met onze klanten zoeken wij altijd naar de allerbeste logistieke oplossing en de bestemming Ara Almelo is daarom een logische keuze.”

Ara Almelo is het eerste logistieke gebouw in Nederland is dat voldoet aan de EU Taxonomie verordening, dat onderdeel uitmaakt van het Klimaatakkoord van Parijs.