Sligro heeft in Amsterdam een laadplein voor elektrische vrachtwagens geopend. Het plein, uitgerust met 36 laadpalen, waarvan de helft operationeel zijn, is een primeur in efficiënt energiebeheer. De voltooiing van de resterende 18 laadpalen staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024.

Naast het laadplein beschikt Sligro over software die bepaalt welke vrachtwagens opgeladen moeten worden. Deze slimme oplossing baseert zich op het batterijpercentage en de geplande route voor de volgende dag. Hierdoor is het niet nodig om voor elke vrachtwagen een laadpaal te hebben. Terwijl sommige vrachtwagens dagelijks een lange route rijden en dus elke dag moeten opladen, kunnen andere vrachtwagens om de dag laden.

Het opladen vindt voornamelijk 's nachts plaats, wanneer er meer stroom beschikbaar is. Sligro streeft ernaar om in 2024 een volgende mijlpaal te bereiken: het laden van vrachtwagens met zelf opgewekte zonnestroom. Daartoe wordt een grote accu op het laadplein geplaatst om overdag opgewekte zonnestroom op te slaan en deze 's nachts te gebruiken voor het laden van de vrachtwagens.