Goodman, ontwikkelaar en belegger van logistiek vastgoed en bouwbedrijf Heembouw hebben een bijzonder meerlaags stadsdistributiecentrum gepresenteerd: de Harbour Hub Utrecht. Het project, ontworpen door Heembouw Architecten, is momenteel in voorbereiding moet gerealiseerd worden aan de Protonweg in Utrecht. De logistieke hub ligt op slechts drie kilometer van het stadscentrum en voorziet in de toenemende behoefte naar logistieke faciliteiten aan de rand van de stad.

De strategische ligging aan de rand van Utrecht en nabij het Amsterdam-Rijnkanaal, evenals de plannen voor een nieuwe railterminal, benadrukken het multimodale karakter van het project en de verlichting van de druk op de weginfrastructuur.

Het multifunctionele pand van 50.000 m2, verdeeld over drie lagen, is geschikt voor diverse huurders en functies. Het unieke daklandschap biedt ruimte voor tijdelijke woningen, vergroening en een energielandschap, wat het project tot een toonbeeld van moderne stadsdistributie maakt.

Hung Tan, Senior Architect bij Heembouw Architecten, benadrukt de innovatie van het project: "Dit vraagt wel om lef: durf te mixen en grenzen te verleggen." Hij beschrijft het ontwerp als een schip, een icoon in het stedelijke landschap, wat de projectnaam ‘Harbour Hub Utrecht’ rechtvaardigt.

Rinus Verhey, directeur Heembouw Bedrijfsruimten: "Dit gebouw is een unieke kans voor de ontwikkeling van Utrecht en voor de verandering waar stadsdistributie zo om vraagt." De interesse in het project is groot, en gesprekken met verschillende geïnteresseerde partijen zijn gaande. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Heembouw voor meer informatie over de mogelijkheden in Harbour Hub Utrecht.