Vanuit een zeecontainer op het Science Park in Amsterdam-Oost wilt de Nederlandse start-up Cargors de transportsector transformeren. Oprichters Tim Bosman en Najeeb Qazizada willen het goederentransport transparanter en duurzamer te maken. Met hun netwerk bieden zij MKB-bedrijven de mogelijkheid om direct zaken te doen met vervoerders.

Het bedrijf heeft inmiddels een netwerk van 450 vervoerders en 900 verladers in Europa. “Deze cijfers geven niet alleen onze gedrevenheid aan, maar ook de behoefte in de markt van Europees transport,” zegt Bosman.

Cargors biedt een platform waarop verladers direct kunnen kiezen uit een reeks vervoerders. “Wij fungeren als gateway, niet als broker,” legt Bosman uit. “De keuze voor een bepaalde transporteur ligt altijd bij de verlader.”

Ook op het gebied van duurzaamheid neemt Cargors het voortouw. In samenwerking met Trees for All draagt elke zending via Cargors bij aan het planten van bomen. Verder maakt het platform de CO2-uitstoot per zending inzichtelijk met behulp van de BigMile Emission API.

Lorenzo Bas, een bekende naam binnen de Nederlandse transportsector investeert in het initiatief. “Toen ik de software van dit online platform zag, was ik meteen om. Ik zag hier absoluut toekomst in.” Bosman benadrukt dat Cargors geen prijsvergelijkingssite is: “We zijn daar echt keihard in. Als iemand drie keer een prijs opvraagt en vervolgens niets doet, dan blokkeren we hem.”

Cargors richt zich momenteel op palletvervoer en overweegt in de toekomst uit te breiden naar bulktransport. De samenwerking met ervaren ondernemers zoals Bas zorgt ervoor dat het bedrijf zich kan blijven focussen op het verbeteren van het platform en het bieden van een klantgerichte oplossing.