Loods 5, een toonaangevend bedrijf in woninginrichting in Nederland, heeft zijn logistieke ontwikkeling op het bedrijvenpark PolanenPark in Halfweg verkocht aan een internationale investeerder.

De transactie omvat ongeveer 32.000 vierkante meter ontwikkelingsgrond, inclusief een onherroepelijke vergunning voor de bouw van een hoogwaardig logistiek magazijn. Het te bouwen magazijn krijgt een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van ongeveer 20.000 vierkante meter, waarvan 35% al is voorverhuurd aan Loods 5. Het overige deel van het gebouw wordt ontwikkeld op basis van speculatie.

De koper en Loods 5 werken samen om het gebouw op een duurzame en milieuvriendelijke manier te construeren. Het project omvat de installatie van zonnepanelen, groene gevels, natuurinclusieve omheiningen en het gebruik van duurzame materialen.

PolanenPark staat bekend als een A-locatie voor logistiek vastgoed en fungeert als een strategisch knooppunt voor last-mile logistiek. Voor Loods 5 is het een strategische locatie voor last-mile levering aan detailhandelsfaciliteiten in Nederland. Bedrijven zoals PostNL, DPD en CyrusOne zijn ook gevestigd op het bedrijvenpark.

Roderick Kuitert, Directeur Capital Markets bij Colliers, legt uit: "We merken dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt voor investeerders in de evoluerende logistieke markt. Deze sale & leaseback-transactie bevestigt de aanhoudende sterke vraag naar strategische logistieke ontwikkelingslocaties."