De Rotterdamse vastgoedontwikkelaar DHG heeft plannen aangekondigd voor de bouw van een groot distributiecentrum in Appingedam, gelegen op bedrijvenpark Fivelpoort. Met een oppervlakte van ruim 30.000 vierkante meter, maakt dit project deel uit van de gestage groei van DHG als toonaangevende ontwikkelaar van logistiek vastgoed in Nederland.

Richard Elich van DHG ziet veel potentie in deze locatie: "We denken dat deze locatie zeer interessant kan zijn als het om logistiek gaat, en logistiek gezien goed in het verlengde van de Eemshaven zit.'' De nabijheid van industrie in Delfzijl en de stad Groningen speelt een belangrijke rol in de keuze voor Appingedam.

Jelle van den Akker van DHG benadrukt dat het centrum niet alleen voor logistieke bedrijven bedoeld is. "Het kan best zijn dat ook een maakbedrijf er een plek krijgt. Het concept dat we neerzetten, is daar flexibel genoeg voor.”

Het distributiecentrum wordt gekenmerkt door duurzaamheid, is gasloos en uitgerust met zonnepanelen die niet alleen groene stroom leveren voor gebruikers, maar ook voor ruim 1000 huishoudens.

DHG, dat 25 jaar geleden in Rotterdam begon met het renoveren van oude panden, heeft zich de laatste tien jaar gefocust op logistiek vastgoed. "Dat doen we nu op grote schaal,” zegt Van den Akker.

Hoewel DHG de opheffing van de vaarverbinding tussen Eemshaven en Noorwegen betreurt, blijft het bedrijf optimistisch over de lange termijn mogelijkheden van de locatie Appingedam, die een strategische toegangspoort naar de Eemsdelta vormt.