Kooiker Logistiek begonnen met een aanzienlijke uitbreiding van hun warehouse in Leeuwaarden. Deze week zijn de bouwwerkzaamheden aangevangen, die zullen resulteren in een extra overslagruimte van ongeveer 1.000 m². Deze uitbreiding is speciaal ontworpen om haar nieuwe klant Royal Koopmans te accommoderen.

Royal Koopmans, een prominente naam in de productie van meel en voedingsingrediënten met een rijke historie, zal vanaf januari 2024 deel uitmaken van het klantenbestand van Kooiker Logistiek. Om deze nieuwe samenwerking te faciliteren, wordt er niet alleen extra ruimte gecreëerd, maar wordt er ook gewerkt aan een nieuw stellingplan. Als logistieke partner zal Kooiker Logistiek de opslag van de goederen van Royal Koopmans in het Leeuwarden warehouse beheren. Dit omvat ook het pendeltransport tussen de fabriek van Royal Koopmans en het warehouse.

Het uitgaande transport naar de klanten van Royal Koopmans blijft in handen van AB Texel, die deze taak al vele jaren succesvol uitvoert.

De nieuwe overslagruimte zal beschikken over 7 docks. Naar verwachting zal de nieuwe expeditieruimte medio maart 2024 gereed zijn. De overplaatsing van de voorraad van Royal Koopmans van Heerenveen naar Leeuwarden zal direct aansluitend plaatsvinden, met de voltooiing van deze verhuizing rond juni 2024.