Temu heeft zijn bezorgnetwerk in Europa uitgebreid door samenwerkingen aan te gaan met Poste Italiane in Italië, CTT in het Iberisch Schiereiland en Mail Alliance in Duitsland. Deze strategische allianties zijn onderdeel van Temu's inspanningen om de logistiek en bezorging voor haar klanten te verbeteren.

In Italië werkt Temu samen met Poste Italiane om de bezorgprocessen te verbeteren, met initiatieven zoals PIN-code-beveiligde kluisjes en lokale winkels als ophaal- en inleverpunten. De samenwerking bevat ook milieuvriendelijke maatregelen, zoals het gebruik van recyclebare en biologisch afbreekbare verpakkingen.

CTT, de nationale postdienst van Portugal met een sterke aanwezigheid in Spanje, zal Temu ondersteunen bij het vergroten van haar marktaandeel op het Iberisch Schiereiland door betrouwbare bezorgdiensten te bieden.

In Duitsland zal Mail Alliance, met een netwerk van 55.000 bezorgers, helpen om de operaties van Temu te ondersteunen. Het bedrijf staat bekend om zijn capaciteit om grote volumes te verwerken en snelle leveringstijden, wat bijdraagt aan Temu's doel om te voldoen aan de servicenormen voor haar klanten.

"Een tijdige en betrouwbare levering is cruciaal voor klanttevredenheid," aldus een woordvoerder van Temu. "De samenwerking met sterke regionale partners zal ons helpen de verwachtingen van onze klanten te overtreffen."

Sinds de Europese lancering zeven maanden geleden heeft Temu zich gepositioneerd als een favoriet platform voor prijsbewuste consumenten. Het succes wordt toegeschreven aan het directe verzendmodel van fabrikant naar consument, wat zorgt voor concurrerende prijzen en winstmarges.

Temu, die na zijn Amerikaanse lancering in september 2022 uitbreidde naar meer dan 40 landen, plant verdere verbeteringen in logistieke samenwerkingen om de bezorg- en retourprocessen te optimaliseren.