Frasers Property Industrial heeft een ontwikkelingsproject in Lelystad, Nederland aangekocht. De aankoop volgt op een eerdere acquisitie in Landsberg en markeert de tweede succesvolle Europese ontwikkelingsaankoop in minder dan twee maanden.

Het project, strategisch gelegen in de provincie Flevoland nabij Amsterdam, de A6-snelweg en de Flevokust Barge Terminal, biedt een uitstekende verbinding door Nederland en met Centraal-Europa, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Europa. De ontwikkeling omvat de bouw van een nieuwe logistieke faciliteit van 36.402 m2, waarvan de bouw in januari 2024 zal aanvangen. Goldbeck Nederland B.V. is aangesteld als bouwpartner voor dit project.

Het complex bestaat uit twee units, ontworpen in samenwerking met vooraanstaande architecten Convexarchitecten. Unit A zal bestaan uit een magazijn van 15.532 vierkante meter, 1.389 vierkante meter mezzanine-ruimte en 1.304 vierkante meter kantoorruimte. Unit B omvat een magazijn van 15.656 vierkante meter met een mezzanine van 1.217 vierkante meter en 1.304 vierkante meter kantoorruimte. Beide units krijgen elk 145 parkeerplaatsen voor auto's en 8 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Daarnaast zullen er faciliteiten zijn die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van werknemers, waaronder een dakterras en buitenrecreatievoorzieningen zoals een barbecuegebied.

Frasers Property Industrial streeft naar een BREEAM Excellent-certificering voor deze nieuwe ontwikkeling. De faciliteit zal worden uitgerust met PV-zonnepanelen, slimme meters, grijswatergebruik en een VRF-verwarmingssysteem om hulpbronnen efficiënt te gebruiken. Andere duurzaamheidskenmerken omvatten elektrische voertuigladers voor fietsen en auto's, evenals landschapsarchitectuur die de ecologische biodiversiteit ondersteunt, zoals groenvoorzieningen en insectenhotels.

Alexander Heubes, Managing Director Europa bij Frasers Property Industrial, zegt: “We zijn erg verheugd om deze ontwikkeling veilig te stellen, die overeenkomt met onze strategie om actief ons portfolio in Nederland uit te breiden. Uitstekend gelegen en met ontwikkelingsvergunningen al op zijn plaats door de verkoper Amazone Real Estate, kijken we ernaar uit om in januari met de bouw te starten met Goldbeck Nederland B.V. om premium logistieke faciliteiten te leveren. Ons doel is om de ‘BREEAM Excellent’-certificering voor dit gebouw te behalen.”

Vincent Vierwind, Managing Director bij Goldbeck Nederland B.V., voegt toe: “We zijn verheugd om voor de vierde keer samen te werken met Frasers Property Industrial aan een innovatief ontwerp met uitstekende duurzame elementen. De bouw begint in januari en we zetten ons in om de faciliteit tegen oktober 2024 op te leveren.”

De transactie met Amazone Real Estate werd bemiddeld door 1530 Real Estate. Voor leasingaanvragen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Steven Jan van de Craats en Derek Verlee, Business Development Managers bij Frasers Property Industrial Europe, Paul Becks en Quinten van der Ent van 1530 Real Estate of Coen van Dijk en David van Ruller van CBRE.